A Samsung Galaxy Note sorozat már régóta állt az élvonalban a mobil fotózás játék, és mégis ebben az évben úgy érzi, több, mint ez játszik felzárkózás.
A Samsung a Galaxy Note 20 Ultra-nak egy tripla kamerarendszert adott a hátsó oldalon. A standard objektív büszkélkedhet egy 108MP érzékelő, bár alapértelmezés szerint lő binned 12MP képeket. Ez csatlakozik egy ultra széles látószögű 12MP kamera, és egy 5x optikai teleobjektív 12MP kamera. Az S20 Ultra repülési időkameráját törölték a Note 20 Ultra-ból. Néhány jellegét meghatározza Sámson beszél megjelöl tartalmaz 50x berreg és 8K video elfog.

A főkamera, 108 MegaPixel

A pixel-gazdag fő érzékelő csatlakozik egy flottilla más 108MP-képes lövők a piacon. Az alapötlet mögött egy ilyen érzékelő kettős: Először is, hogy több fényt, és a második, hogy hihetetlen részletességgel. Ez az érzékelő az, ami a Note 20 Ultra jó gyenge fényviszonyok mellett nyújtott teljesítményét működteti.

A legtöbb szabványos nappali felvételek néz ki, ha kissé túltelített egy norma a Samsung. Az összes láthatár és a folyó felvételek alatt a helyszínen a pontosságukat. Nagyítsa ki a felhőkarcolókat, és rengeteg részletet láthat, bár némi zajt is. Ha úgy dönt, hogy lövés 108MP helyett a binned 12MP, látni fogja, még részletesebben. A fehéregyensúlyt az S20 Ultra-hoz képest korrigálták; ez most sokkal természetesebb megjelenésű. Talán a legfontosabb, hogy a fókusz javult. Az S20 Ultra 108MP shooter hiányzott fázisfelismerés és volt egy fókuszáló kérdés. Használat közben az élességállítás gyakran időt vett igénybe, és az eredmények nem mindig voltak tökéletesen élesek. A Note 20 egy dedikált lézeres fókuszáló eszközt adott hozzá az éles felvételek biztosításához. A kiegészítés működött. Gyorsabban összpontosít, és tisztább fényképeket biztosít.

Telefotó lencse teszt

A telefotó rengeteg móka. Szerencsére a Samsung uralkodott a lovak egy kicsit. Ahol az S20 Ultra 48MP-es, 4x optikai telefotó kamerával rendelkezett, amely hibrid zoomot tudott végrehajtani 100x-ig, a Note 20 Ultra egyszerűbben tartja az 12MP érzékelővel és az 5x optikai zoommal. Hibrid zoom lehetséges 50x. Az egyszerű, képernyőn megjelenő gombokkal 0,5x, 1x, 2x, 4x, 5x, 10x, 20x és 50x sebességgel készíthet felvételeket. Másik lehetőségként a csúszkát felfelé és lefelé húzva megtalálhatja a felvételhez megfelelő nagyítást. Az eredmények sokkal jobbak az S20 Ultra. Találtam képeket különböző zoom hosszúságú, hogy sok éles, bár a 50x inkább egy trükk, mint egy használható eszköz.
Aztán ott van az ultra-széles. Az ultraszéles kamerák jó időt jelentenek. A Samsung remek munkát végzett a színek profiljának hasonló módon a lencsék között, és ez itt teljesen világos. Néhány ultra-széles felvételek vettem a folyó meg közel azonos a nagyított felvételek. Ez megkönnyíti, hogy összerakni egy sor fotó, hogy ugyanúgy néz ki. Expozíció az utolsó lövés alatt volt egy kicsit le, de azt hiszem, dobta a nap mögött a felhők.

Éjszakai képek

A gyenge fényviszonyok mellett nyújtott teljesítmény nagyon jó volt. A nagy érzékelő sok fényt gyűjt, és olyan részleteket tud megtartani, amelyek egyébként elveszhetnek. A növény lövés alatt, a háttérvilágítású növények is fújt ki, hanem az egész jelenet kiegyensúlyozott is. A fényes fehér épület a második lövés tükrözi a legtöbb fényt, és megakadályozza, hogy az ég látható, de rengeteg részlet látható az előtérben.

Végül, a szelfi kamera egy egyszerű 10MP ügy. Láthatjuk ezeket a mintákat, hogy ez nem egy jó munkát. A szelfikamera elveszíti az S20 Ultra ToF érzékelőjét, de láthatja, hogy milyen tisztán állok ki a háttérből az alábbi mintában, portré mód nélkül.

Alkalmazás és szoftver

A kamera alkalmazás maga is átviszi a legtöbb módot, amit a Samsung Galaxy S20 családban láttunk, beleértve az egyszeri felvétel, éjszakai mód és így tovább. Single Take a legjobb a tétel. Nyomja meg az exponáló gombot, ha 3-10 másodpercnyi videót szeretne rögzíteni. A mód ezután összekeveri a felvételeket, hogy akár kilenc különböző fotótípust adjon, beleértve a videót, az AI legjobb felvételét, a bumerángot és az ilyeneket. Gyakorlásra van szükség, és nem mindig tökéletes, de szeretem, ha lehetőségeket kínál.
Aztán ott van a 8K videó felvétel. A 8K-s videókat 24 fps-en 16:9 vagy 21:9 arányban is megkaphatja. Normál videó lőttem a telefon nézett ki. Mindössze annyit kell tennie, hogy állítsa be a 4K 60fps és dőljön hátra, és élvezze. Éles, színes, megfelelően kitett, és on-point, amikor a fehéregyensúly. Le leszel nyűgözve. Videó is támogatja az élő fókusz mód, vagy bokeh. A videó élő fókusz nem tökéletes, de hűvös megjelenést adhat a videó eredményekhez.

Forrás: https://www.dxomark.com/samsung-galaxy-s20-ultra-camera-review/