Az iPhone-tartományban például az iPhone SE a „jó” kategóriába kerülne. Az iPhone 11 “jobb”, és az iPhone 11 Pro lenne a “legjobb”. Ebben a társaságban az iPhone 11 nagyon erős üzletnek tűnik.

Az Apple “jobb” kategóriája az elmúlt években jelent meg. Korábban a vállalat általában inkább bináris volt: mindig készültek egy teljesen új modellel és egy pénztárcabarát készülékkel is, ami az előző termékük egyik verziója volt . Az iPhone 4 megjelenésekor az Apple tovább értékesítette az iPhone 3GS-t valamivel alacsonyabb áron, de ki vette volna meg, amikor az iPhone 4 elérhető volt nagy felbontású képernyőjével és újabb dizájnnal?

Az iPhone 5s megjelenésekor az Apple műanyag tokba helyezett egy iPhone 5-öt, és iPhone 5c-nek nevezte, de az árcédula egyszerűen nem volt elég alacsony ahhoz, hogy igazolja a vásárlást.

Ma az arany középutat vallja az Apple, és milyen jól teszi. Az iPhone 11, az Apple Watch SE és az iPad Air mind olyan termékek, amelyeknek nem kell szégyenkezniük önmagukban: állják a sarat a legjobbakkal szemben s, még akkor is, ha diszkrét és kezelhető kompromisszumokat kötnek bizonyos területeken. És mivel a sarkon van az iPhone 12 és híres OLED-képernyője, a “jobb” kategória még erősebbé válik.

Más szavakkal, az Apple termék kiválasztása egyszerűvé vált, legyen szó iPhone-ról, iPad-ről vagy Apple Watch-ról. A köztes modellek a legtöbb ember számára a legjobbak.

A cikk lső részét itt olvashatod el