Ha ősszel új Apple-terméket akarsz vásárolni, akkor a választás rendkívül egyszerű lesz

A “jó, jobb, legjobb” egy megfelelő módszer arra, hogy a termékeket könnyen érthető kategóriákba oszthassuk, amelyeket a legújabb felhasználók is megérthetnek. Érdemes  az új Almás mobilok közül választani idén is, mivel az Apple kiemelkedő újdonságai, szinte 2020 legjobb telefonjaivá varázsolja őket.

A “jó” a legalacsonyabb áron végzi a munkát. A “legjobb” kínálja a legtöbbet az igényeseknek, de prémium áron jár. A “jobb” e két kategória között gyakran az a termék, amely megtalálja a legjobb egyensúlyt az ár és a teljesítmény között.

Ez a “jobb” kategória az, amelybe az Apple az elmúlt években jelentős összegeket fektetett. Azok a figyelemre méltó középkategóriás termékek, az iPhone 11, az iPad Air és az Apple Watch SE jelentik az Apple legjobb kínálatát jelenleg.

Az Apple “jobb” kategóriájába a nagyobb beruházás valószínűleg komolyan az iPhone XR-rel kezdődött 2018-ban. Ez egy újonnan gyártott telefon volt, az iPhone XS megjelenésével és jellemzőivel, de olcsóbb anyaghasználat és kevesebb kamera beépítésnek köszönhetően jelentősen csökkenteni tudták a telefon árát. Egyszerűen fogalmazva, ez egy jó termék volt a legújabb processzorral azok számára, akik nem akartak egy vagyont fizetni a “Pro” feliratú jelvényért.

Ma az iPhone 11 és a nemrég megjelent iPad Air és az Apple Watch SE alkotja az Apple “jobb” kínálatát. Ezeket a “középkategóriás” Apple termékeket gyártják eddig a legerősebbnek.

Az iPhone 11 hátulján ugyanazokat a kamerákat kínálja, mint a nagy testvére, levonva a teleobjektumot, és ugyanazzal a processzorral kapható, mint milyen a drágább verzióban is van. Az Apple Watch SE új dizájnnal rendelkezik, nagyobb képernyővel, de hiányoznak belőle az új érzékelők. Az iPad Air ugyanazt az alaptervezést és teljes lefedettségű képernyőt biztosítja, mint az iPad Pro, de olcsóbb azok számára, akiknek nem fontos a Face ID, a ProMotion képernyő és a LiDAR-szkenner. Amúgy is, csak néhány iPad vásárló ismeri a LiDAR-t.

Folytatás